Elk formulier heeft een aantal mogelijke instellingen zoals archiveren, CSV export, workflow en email opties:

Kaarten

Formulieren kunnen aan één of meerdere kaarten gekoppeld worden. Gekoppelde formulieren worden gebruikt als men in de kaart "Locatie aanvragen" kiest, waardoor er een nieuwe locatie met het gekoppelde formulier wordt aangemaakt.

CSV Export

In het CSV Export vlak kunnen zowel de kolomnamen als de veldnamen ingevoerd worden die in de kaart csv export verwerkt moeten worden. Deze worden door een lijstscheidingsteken ; gescheiden. Bijvoorbeeld:  tf_veldnaam_1;tf_veldnaam_2;

Een aantal gebruiker en kaarten eigenschappen kunnen ook worden opgegeven:

tf_maps_user_name: Naam van de ingelogde gebruiker

tf_maps_user_email: E-mail adres van de ingelogde gebruiker

kaartnaam: Naam van de kaart

kaartid: Kaart ID nummer

titel: Titel van het locatiepunt

latitude: Breedtegraad

longitude: Lengtegraad

kleur: Kleur van het GPS punt

status: Status op basis van de kleur

Workflow

De workflow instellingen bepalen de acties die plaatsvinden op het moment dat een document opgeslagen/verzonden wordt. Er kunnen een of meerdere workflows gekozen worden die met de workflow designer gemaakt zijn.

Bij Extract tool workflow wordt het pad opgegeven van de door TabletForms geprogrammeerde workflow.

Email instellingen

Met de email instellingen heeft men direct invloed op de email actie die gebeurt nadat een document is opgeslagen/verzonden. In alle email velden kunnen ook de gegevens van de invoervelden van het document gebruikt worden. Dit gebeurt door de veldnaam tussen de volgende tekens [' '] te plaatsen. Dus ['tf_Ordernummer'] zal in de email het in het document ingevoerde nummer van invoerveld tf_Ordernummer tonen.

Hieronder zijn nog een paar document velden die vaak gebruikt worden:

['tf_maps_user_name'] : Naam van de ingelogde gebruiker

['tf_maps_user_email'] : E-mail adres van de ingelogde gebruiker

['kaartnaam'] : Naam van de kaart

['kaartid'] : Kaart ID nummer

['titel'] : Titel van het locatiepunt

['latitude'] : Breedtegraad

['longitude'] : Lengtegraad

['kleur'] : Kleur van het GPS punt

['status'] : Status op basis van de kleur