Alle invulveld types hebben in de veldeigenschappen een onLoad Script en een onChange Script veld. Hierin kan JQuery/Javascript code ingevoerd worden waarmee formulieren acties en als/dan formules in het formulier toegevoegd worden.

onChange Scripts: De code/actie wordt uitgevoerd als men het veld invult of verandert.

onLoad Scripts:  De code/actie wordt uitgevoerd als men het formulier opent.

Hier volgen een paar voorbeelden van verschillende formulieracties en de code ervan.

JQuery/Javascript is een veel voorkomende programeer taal en op de volgende site kan men er alles over leren:

Javascript: https://www.w3schools.com/js/default.asp

JQuery: https://www.w3schools.com/jquery/default.asp

Voorbeeld onChange Scripts

Kopieer de ingevulde waarde naar een ander veld

Veld 1: tf_field_1

Veld 2: tf_field_2

In het onChange Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

$('#tf_field_2').val($('#tf_field_1').val());

Hiermee wordt de waarde van tf_field_2 gevuld met de waarde van tf_field_1

Voeg de tekst van twee velden samen

Veld 1: tf_field_1

Veld 2: tf_field_2

Veld 3: tf_field_3

In het onChange Script veld van tf_field_1 en tf_field_2 wordt de volgende code geplaatst:

$('#tf_field_3').val($('#tf_field_1').val() + ' ' + $('#tf_field_2').val());

Hiermee wordt de waarde van tf_field_3 gevuld met de waarde van tf_field_1 plus een spatie en tf_field_2

Tel twee velden bij elkaar op

Veld 1: tf_field_1

Veld 2: tf_field_2

Veld 3: tf_field_3

In het onChange Script veld van tf_field_1 en tf_field_2 wordt de volgende code geplaatst:

$('#tf_field_3').val(($('#tf_field_1').val()*1) + ($('#tf_field_2').val()*1));

Hiermee wordt de waarde van tf_field_3 gevuld met de waarde van tf_field_1 plus tf_field_2

Gebruik voor deze toepassing een getalveld.

Bereken het verschil tussen twee velden

Veld 1: tf_field_1

Veld 2: tf_field_2

Veld 3: tf_field_3

In het onChange Script veld van tf_field_1 en tf_field_2 wordt de volgende code geplaatst:

$('#tf_field_3').val(($('#tf_field_1').val()*1) - ($('#tf_field_2').val()*1));

Hiermee wordt de waarde van tf_field_3 gevuld met de waarde van tf_field_1 min tf_field_2

Gebruik voor deze toepassing een getalveld.

Voorbeeld onLoad Scripts

Vul de naam van de huidge gebruiker in

Veld 1: tf_field_1

Huidige gebruikersnaam: TF_USER

In het onLoad Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

if ($('#tf_field_1').val() == '') {$('#tf_field_1').val(TF_USER);}

Als tf_field_1 leeg is wordt de naam van de gebruiker ingevuld

Vul het emailadres van de huidge gebruiker in

Veld 1: tf_field_1

Huidige gebruiker emailadres : TF_USER_EMAIL

In het onLoad Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

if ($('#tf_field_1').val() == '') {$('#tf_field_1').val(TF_USER_EMAIL);}

Als tf_field_1 leeg is wordt het emailadres van de gebruiker ingevuld

Vul de huidige document naam in

Veld 1: tf_field_1

Huidige document naam : TF_DOCUMENTNAME

In het onLoad Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

if ($('#tf_field_1').val() == '') {$('#tf_field_1').val(TF_DOCUMENTNAME);}

Als tf_field_1 leeg is wordt de huidige document naam ingevuld

Vul de huidige document nummer in

Veld 1: tf_field_1

Huidige document nummer : TF_DOCUMENTNR

In het onLoad Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

if ($('#tf_field_1').val() == '') {$('#tf_field_1').val(TF_DOCUMENTNR);}

Als tf_field_1 leeg is wordt de huidige document nummer ingevuld

Vul de huidge datum in

Veld 1: tf_field_1

Huidige datum in een datum veld: DATE

Huidige datum in een tekst veld: date

In het onLoad Script veld van tf_field_1 wordt de volgende code geplaatst:

if ($('#tf_field_1').val() == '') {$('#tf_field_1').val(DATE);}

Als tf_field_1 leeg is wordt de huidige datum ingevuld