Zodra een input/layout veld op het designervlak gesleept wordt, worden de veldeigenschappen van het veld geopend. Van al bestaande velden kunnen de veldeigenschappen geopend worden door op het veldeigeschappen knop (potlood icoon) te klikken. Door onderaan op Close de klikken worden de veldeigenschappen weer gesloten.

Label: Dit is de tekst die boven het invoerveld komt te staan en omschrijft wat men moet invullen (zoals voornaam, achternaam, enz)

Veldnaam: De naam van het veld invoerveld, deze moet uniek zijn in het formulier en altijd met tf_ beginnen. De Veldnaam wordt gebruikt als uniek kenmerk van dit specifieke invoerveld voor in formules en het output xml bestand.

Voorbeeldtekst: De Voorbeeldtekst is een soort hulp tekst voor het invullen van het veld en wordt als lichtgrijze tekst in het veld weergegeven. Bijv. Vul hier je voornaam in

Verplicht: Door deze te selecteren wordt het veld verplicht. Het formulier kan niet worden verzonden voordat alle verplichte velden zijn ingevuld. Deze kan men makkelijk herkennen aan de rode rand, zodra het veld niet leeg is verdwijnt de rode rand. Mocht men Formulier verzenden zonder alle verplichte velden te hebben ingevuld, verschijnt er een melding dat er nog lege verplichte velden zijn. Een formulier kan wel worden gesloten (en daarmee ook opgeslagen) zodat men deze op een later tijdstip kan afronden.

Breedte: De Breedte bepaalt de breedte van het invoerveld. Naast het breder/smaller slepen van de velden kan men exact het aantal px ingeven voor de breedte. Het minimum voor een veld is 145px en max 900px.

Om velden te evengroot te verdelen over het formulier kun je de volgende waarden gebruiken

1 veld per regel: 900px

2 velden per regel: 443px

3 velden per regel: 295px

4 velden per regel: 220px

5 velden per regel: 175px

6 velden per regel 145px

onChange Script: Voor alle invoervelden kunnen er ook acties aan toegevoegd worden, zoals bijv. kopieer de ingevulde waarde naar een ander veld, of bij een antwoord met nee verschijnt er een toelichting invoerveld, enz. Deze worden in het Script hoofdstuk dieper behandeld.

onLoad Script: De onLoad Script voert een actie uit zodra het formulier gestart wordt, zoals vul de huidige datum/tijd in het veld in , of vul de naam van de gebruiker in het veld in