Het Designer scherm bestaat uit de volgende onderdelen:

Formuliernaam: De naam van het formulier

Formulierigenschappen: De formulier instellingen met archief, workflow en email opties

Preview knop: Maakt een voorbeeld van het formulier aan hoe deze in de tableforms app en browser er uit zal zien (op basis van de laatst opgeslagen versie)

Opslaan knop: Slaat het formulier ontwerp op

Afsluiten: Sluit het Designer scherm

InvulveldenVerschillende soorten invulvelden die op het Designervlak gesleept kunnen worden

Layoutelementen: Opmaakvelden die op het Designervlak gesleept kunnen worden

Preview voorbeeld

In de Preview wordt de formulieren opmaak samengevoegd met de Designer template. In de Designer template zijn er al een aantal functies standaard ingebouwd zoals bijvoorbeeld de menu knoppen en de foto bijlagen.

Formulier verzenden

De formulier verzend knop wordt gebruikt om het formulier te sluiten en te verzenden waardoor er ook een workflow gestart wordt. Mochten er nog lege verplichte velden in het formulier zijn zal dit middels een melding getoond worden en wordt het formulier niet verzonden.

Formulier sluiten

Middels de formulier sluiten knop wordt het formulier met alle ingevoerde gegevens opgeslagen en kan op een later tijdstip weer geopend en verder verwerkt worden. Het sluiten zal geen workflow starten.

Opgeslagen Designer formulieren kunnen verder bewerkt worden door op het Designer icoon te klikken in het formulieren scherm. (Alleen Designer formulieren hebben deze optie, bij geïmporteerde formulieren wordt deze optie niet getoond)