Het Tablet Forms Maps portaal kan met elke internet browser op PC, Tablet en mobiele telefoon geopend worden door op de volgende internetpagina in te loggen:

https://tf1.tablet-forms.nl/NFMaps/

Kies in het menu Kaarten de juiste kaart en vervolgens het GPS teken knop om deze te openen.

De Kaart wordt nu getoond met alle locatie punten. Door een locatie punt te selecteren worden de details ervan getoond, en kan men het formulier aanmaken om te verwerken of als PDF bestand inzien.

Als een locatie punt nog niet verwerkt is heeft deze een rode kleur en wordt alleen de Maak wijzig link getoond. Zodra het locatie punt via TabletForms is verwerkt, verandert deze in groen en wordt aangevuld met gegevens en de Open PDF bestand link.

Het PDF bestand bevat het verwerkte formulier inclusief alle foto bijlagen. Nieuwe locatie punten kunnen via de Locatie aanvragen link aangemaakt worden. In het status venster kan er op kleur gefilterd worden waardoor alleen de gefilterde inspectiepunten in de kaart getoond worden.

De Ga Naar optie bevat een lijst van alle locatie punten op de kaart. Door een te kiezen zoomt de kaart gelijk in op het geselecteerde punt. Alle gegevens van de hele kaart kunnen als CSV bestand worden gedownload door in het Kaarten menu de kaart en vervolgens exporteren te kiezen.